Generatorfråga

Tekniska frågor om tex. motorer , el etc.
Technical matters about engines, electrical equipment etc.

Moderator: Lars Lundbladh

Skriv svar
swedflyer
Inlägg: 12
Blev medlem: 25 jan 2006, 13:59

Generatorfråga

Inlägg av swedflyer »

Gentlemen!

En fråga från en novis; Jag har låtit göra om elsystemet på min Fjord i vinter. När jag körde dit båten fungerade generatorn (vad jag vet) u/a då jag hade laddning när jag tittade. När jag nu skulle starta upp båten på varvet startade den inte alls, inte ett ljud kom. Då tiden hade passerat arbetsdagens slut så fick det bero till dagen därpå. Eftersom jag inte kunde vara närvarande då så ringde jag och frågade hur det gick. "-Jorå, det var ett glapp bara så den går fint nu. MEN... din generator laddar inte så den måste plockas ut och tas till verkstad."

Fråga 1; Kan generatorn bara"gå sönder" hux flux? Jag hade ju laddning på "min sista färd".

Fråga 2; Någon som rekommendera en bra generatorreparatör i Stockholms närområde? Har fått en rekommenderad av de som gjorde delen men skulle gärna hitta en annan.

Tack!
Lars Lundbladh
Inlägg: 1506
Blev medlem: 26 jul 2003, 23:46
Ort: Sweden
Kontakt:

Inlägg av Lars Lundbladh »

Hej!

Oftast är det laddningsregulatorn som går sönder óm det händer plötsligt. Den kan gå söner om man bryter huvudstömmen när motorn går och generatorn laddar. Vad som hänt är omöjligt at tkontrollera men glappkontakt på lednigar till generatorn är aldrig bra.....

Elhå lagar generatorer oftast lönar det sig inte att lag generatorer och nya generatorer laddar med större ström . Jag skulle byta tll tex. en Iskra 70A eller annan 70A generator från tex. Elhå eller Drevdelar.
http://www.elha.se/
Drevddelar har br pris på 90A generator just nu:
http://www.drevdelar.se/item.do?productId=29090

/Lars
Skriv svar